петак, 6. јануар 2017.

Partizan - Karpoš Sokoli, subota 21h


Sutra dočekujemo Karpoš Sokoli. Posle 16 odigranih kola "sokolovi" imaju skor 5-11 (u gostima 0-8). To više nije ona ekipa za popravljanje koš razlike sa početka sezone, znatno su podigli formu. Poraženi su na prvih 8 utakmica a onda su zaređali sa pobedama kod kuće. Između ostalih, pali su i Budućnost i Cedevita, timovi koje mi nismo uspeli da dobijemo. To je dovoljno da budemo oprezni pred ovaj duel pogotovo što imamo dosta zdravstvenih problema u ekipi. Nije bilo lako ni na našem prvom susretu u Skoplju koji smo rešili u svoju korist (84-77) ali smo ih slomili tek u finišu meča. Debitanti su u ovom takmičenje pa će nam susret u Pioniru biti prvi u istoriji...


I Karpoš je pretrpeo neke izmene u timu od početka sezone. Smenili su trenera, otišao je Siniša Matić a kormilo je preuzeo Dragan Nikolić. Od igrača, napustio ih je Uroš Duvnjak a stigli su Filip Šepa (Craiova), Jaysean Paige (BiG Oettinger Rockets Gotha), Bojan Trajkovski (Sigal Prishtina), Goran Vrbanc (Sigal Prishtina), Ryan Richards (Sagesse) i Dominik Mavra (Dabrowa Gornicza).
U proseku postižu 74.25 poena po meču (mi 80.44), skakački su najslabija ekipa u ligi (28.06) a visoko se kotiraju po procentima uspešnosti sa linije sl.bacanja (76.16%, treći u ligi). Najkorisni igrač im je Zoran Vrkić (index 15). On je i najbolji skakač (5.38) dok je iskusni Dragan Labović prvi strelac (15.13). Perry Kendrick beleži najviše asistencija (4.75). On i Bojan Trajkovski imaju najviše ukradenih lopti (1.75, četvrti u ligi). Trajkovski je i najbolji bloker (1 rampa po meču). Evo celog rostera....


Posle uspešnog završetka godine (8-0 u decembru) i ovaj mesec smo započeli pobedom u Ligi šampiona. Na Jadranu smo u seriji od 7 uzastopnih pobeda i imamo lepu šansu da taj niz nastavimo.
Neće igrati Bane, Frenki, Majstor i od skoro povređeni Vanja a neki koji će biti u timu nisu skroz zdravi (Novica, Miha i Uroš). Pot će imati novu priliku da pokaže da nije slučajno tu a šansu će verovatno dobiti i Konan, Jovanče i Tanasko. Gosti se ne smeju se potceniti, biće rasterećeni ali maksimalno motivisani da naprave iznenađenje i najveći uspeh u istoriji kluba. Bilo bi dobro da im svaku nadu ugasimo već u prvom poluvremenu i bez nervoze privedemo meč kraju. Za to će nam biti potrebna i podrška navijača. Ulaz za tribine će biti besplatan, očekuje se dobra poseta i još jedna naša rutinska pobeda. Ja ne sumnjam u to. Ajmo crno-beli!

Нема коментара:

Постави коментар