петак, 23. децембар 2016.

Partizan - MZT Skoplje, subota 19h


Sutra dočekujemo MZT Skoplje. Posle 14 odigranih kola "Metalci" imaju skor 4-10 (u gostima 0-7). Još ne znaju za pobedu van svoje hale a šansa da je zabeleže sutra prvi put je bukvalno minimalna. Lošu pozicuju na tabeli duguju bledom startu, trebalo im je šest utakmica da zabeleže prvi trijumf. Ni u Evrokupu im ne cvetaju ruže, na 8 mečeva imaju isto toliko poraza. Malo su popravili formu u poslednje vreme, uspeli su da iznenade Budućnost na svom parketu ali to nije bilo dovoljno da pobegnu sa dna tabele. Njihovoj najlošijoj koš razlici u ligi smo najviše mi kumovali jer smo ih u prvom delu sezone u Skoplju deklasirali sa 93-62. Kada su utakmice u Beogradu u pitanju, uspeli su jednom da nas iznenade u 4 prethodna susreta. Evo svih rezultata po sezonama:

2012/13 Partizan - MZT Skoplje 68-58
2013/14 Partizan - MZT Skoplje 66-73
2014/15 Partizan - MZT Skoplje 65-50
2015/16 Partizan - MZT Skoplje 72-69


Tim koji je počeo sezonu više nije isti, čak ni trener. Umesto Emila Rajkovića na klupu je seo bivši Zadranin Ante Nazor. Od igrača, otišli su Andrej Cvetkovski, Torey Thomas, Jeremiah Massey i Uroš Lučić a sad su tu Daniel Clark, Marti Milevski, Mouloukou Diabate, Stefan Sinovec i Stojan Gjuroski. MZT u proseku postiže 76.14 poena po meču (mi 79.57) a četvrti su tim lige po blokadama (3.07). Najkorisni igrač im je Xavier Thames (index 14.9). On je i prvi strelac (14.2) dok je Josh Scott zabeležio najviše skokova (5.57) i rampi (1.21, peti u ligi), Mouloukou Diabate je najbolji asistent (5.14) i kradljivac lopti (1.71). Jure Lalić je šesti u ligi po procentima za 2 poena (69.32%) a Marko Simonovski je najbolji trojkaš tima (50%, peti u ligi). Evo celog rostera...

Posle velike i za mnoge iznenađujuće pobede u Poljskoj, okrećemo se Jadranskoj ligi gde smo u lepoj seriji od 5 pobeda zaredom. Sutrašnji protivnik je idealan da se ta serija nastavi. Igrači koji su preskočili evropsko gostovanje i dalje nisu skroz fit ali verovatno će bar neki od njih biti za ovaj meč na klupi. Bilo bi odlično da ne moraju ni sutra da se cimaju, da njihovi saigrači drže utakmicu pod kontrolom i rutinski dobiju, kako bi imali još neki dan odmora više pred mnogo teži meč u Zagrebu protiv Cibone sledećeg petka. Ono što je sigurno, Džile će voditi ekipu a njegovi pomoćnici, na čelu sa Čankom, zaslužuju bar veliki aplauz zbog uspešnog obavljenog posla pre 3 dana. Ovom utakmicom završavamo ovu godinu sa mečevima kod kuće pa se nadam da će navijači dobro ispuniti halu kako bi se sa igračima oprostili od nje pobedom i najavili još uspešniju koja nam predstoji. Zajedno smo jači. Ajmo crno-beli!

Нема коментара:

Постави коментар